Сікорський у Радбезі ООН порівняв режим Путіна з гітлерівською Німеччиною.

Порівняння Путина з гітлерівською Німеччиною
Порівняння Путина з гітлерівською Німеччиною

Міністр закордонних справ Польщі, Радослав Сікорський, негативно відгукнувся про заяви постпреда Росії, Василя Небензі, який твердив, що західні політики отримують вказівки з Брюсселя.

Це брехня. Запевняю вас, те, що ви зараз почуєте, я написав сам.

Міністр також нагадав, що російський посол заперечує те, що РФ бомбить цивільні об'єкти в Україні.

Це друга брехня. Він розповів про нещодавню поїздку до Львова, де російська ракета влучила в житловий будинок, внаслідок чого загинули діти.

Крім того, Сікорський повідомив, що українські діти не тільки стають жертвами бомбардувань, але також тисячі з них викрадені й вивезені в Росію, де їм "промивають мізки, щоб позбавити спогадів і національної ідентичності".

Він зазначив, що ООН вважає ці дії воєнним злочином, а Міжнародний кримінальний суд видасть ордер на арешт Путіна в жовтні 2022 року.

Чим те, що ви робите з викраденими українськими дітьми, відрізняється від того, що німецькі нацисти робили з вашими й нашими дітьми? - запитав міністр у Небензі, посилаючись на позицію Парламентської асамблеї Ради Європи.

Сікорський також зауважив, що дипломати і пропагандисти режиму геноциду так само є злочинцями, як стверджували радянські обвинувачі в Нюрнберзі.

За словами Сікорського, постійні члени Ради Безпеки ООН повинні виконувати роль миротворців, а не відправляти війська проти дітей інших країн. Він переконаний, що це ганьба для Росії, яка не буде прощена або забута.

Джерело: Укрінформ


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua