Сікорський закликав ЄС скасувати виплати українським біженцям, Сибіга підтримав.

Зображення Петра Сікорського та Юрія Сибіги
Зображення Петра Сікорського та Юрія Сибіги

Міністр закордонних справ Польщі пропонує припинити соціальні виплати українським чоловікам призовного віку за кордоном

Під час ХХ зустрічі Ялтинської Європейської стратегії (YES) у Києві, Міністр закордонних справ Польщі, Радослав Сікорський, зробив пропозицію про припинення соціальних виплат українським чоловікам призовного віку, які перебувають у Європі. Він вважає, що це заставить українців повернутися на батьківщину та долучитися до боротьби з російським вторгненням.

"Не має бути жодних фінансових стимулів для ухилення від призову в Україні", - заявив Радослав Сікорський.

Особливу увагу Міністр закордонних справ Польщі приділив ситуації в Німеччині, де українці під тимчасовим захистом отримують значну допомогу. Вони отримують виплати, які перевищують 500 євро, а з урахуванням компенсації за житло сума може сягати понад 1000 євро на місяць на особу. За словами Сікорського, таке щедре матеріальне сприяння може заважати поверненню українців на батьківщину.

Міністр закордонних справ України, Андрій Сибіга, підтримав ідею припинення соціальних виплат для українських чоловіків, які перебувають за кордоном. Однак, він зазначив, що це потребує відповідних умов. За його словами, призовного віку українців за кордоном майже мільйон, з них 300 тисяч знаходяться в Польщі.

Раніше Радослав Сікорський повідомив про кількість біженців з України, які записалися до "Українського легіону" в Польщі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua