Сили оборони стримують натиск окупантів на Покровському напрямку – Генштаб.

Сили оборони стримують натиск окупантів на Покровському напрямку
Сили оборони стримують натиск окупантів на Покровському напрямку

Загарбники атакували українські позиції

З початку доби війська РФ здійснили 109 атак на українських захисників, повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ.

Російські війська двічі атакували рубежі поблизу Плетенівки та Вовчанська на Харківському напрямку, де зараз триває одна атака. Також, противник завдав удари КАБами в райони Гоптівки та Семенівки.

На Куп'янському напрямку силам РФ вдалося провести 18 наступальних дій, триває шість атак.

На Лиманському напрямку противник штурмував позиції 13 разів, але українські захисники відбили дванадцять атак, одна триває.

На Сіверському напрямку сили оборони відбили три атаки росіян, які атакували поблизу Виїмки, Івано-Дар'ївки та Верхньокам'янського. Ситуація під контролем.

На Краматорському напрямку загарбники атакували позиції поблизу Калинівки, Часового Яру, Ступочок, Іванівського та Андріївки шість разів, але українським захисникам вдалося відбити п'ять атак. Одна атака триває. Крім того, противник здійснив два авіаудари.

Загарбники намагалися витіснити підрозділи на Торецькому напрямку десять разів. Дев'ять боїв завершено, один триває. Також був здійснений авіаудар по Дружбі.

Ворог здійснив 36 штурмових дій на Покровському напрямку. Війська України відбили 28 атак, наразі ще тривають вісім боїв. Втрати ворога встановлюються.

На Курахівському напрямку загарбники атакували поблизу Українська, Галицинівки, Георгіївки та Костянтинівки 14 разів. Десять спроб було відбито, чотири ще тривають.

Противник безуспішно атакував позиції на Времівському напрямку поблизу Водяного та Вугледару. Крім цього, ворожій військові здійснили авіаудари по Єгорівці та Солодкому.

На Оріхівському напрямку ворог спробував наступити біля Роботиного, але атака була відбита.

Окупанти також намагалися атакувати позиції наших військ на Придніпровському напрямку, але безуспішно. Ситуація на інших напрямках залишається без змін.

За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, сили оборони України на Курській області вдалося просунутися до 2 км та взяти під контроль 5 кв. км територій на окремих напрямках. Ситуація на інших напрямках складна, але контрольована.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua