Син Абрамовича отримав громадянство Литви ще минулої осені: деталі.

Громадянство Литви: деталі новини
Громадянство Литви: деталі новини

Син Романа Абрамовича, Аркадій, отримав литовський паспорт у 2023 році, повідомила голова Департаменту міграції Евеліна Гудзінскайте.

Раніше цю інформацію не оприлюднювали з міркувань конфіденційності. Аркадій та його сестра Ганна отримали литовське громадянство через своїх бабусю та дідуся, які були громадянами Литви.

За даними Департаменту міграції, Ганна отримала литовський паспорт у жовтні 2011 року і оновила його в травні 2021 року. Аркадій отримав паспорт згідно з новим порядком, з підписом міністра.

На той час Роман Абрамович вже перебував під санкціями. Раніше було відомо, що він передав контроль над своїми фондами дітям перед вторгненням Росії в Україну. The Guardian опублікував цю інформацію на початку 2023 року.

Раніше МВС Литви розслідувало, як діти Абрамовича отримали громадянство країни.

Також були розкриті деталі угоди Абрамовича з фінансистами Путіна. Російський олігарх, який перебуває під санкціями Великої Британії та ЄС, ніколи не визнавав фінансових зв'язків з президентом Росії Володимиром Путіним. Але розкриті документи з Кіпру підтвердили угоду на $40 млн, укладену у 2010 році.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua