Сирський показав, яку територію РФ контролює Україна (мапа).

мапа України з відображенням контрольованих територій
мапа України з відображенням контрольованих територій

Збройні сили України контролюють територію в Курській області площею 1263 кв. км та 93 населені пункти. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський під час Конгресу місцевих і регіональних влад.

Сирський заявив, що росіяни продовжують обстрілювати населені пункти в Сумській і Чернігівській областях, а також проводять провокації та диверсійно-розвідувальну діяльність. З метою створення зони безпеки та припинення обстрілів, українські війська ведуть наступальну оборону на Курському напрямку.

Сирський зазначив, що українські сили продовжують просуватися вглиб території, тоді як російські війська намагаються відбити їх і зміцнюють свої позиції. Подальші дії українських військ на цьому напрямку будуть залежати від обстановки на полі бою.

Сирський також показав мапу з контрольованою українськими військами територією у Курській області. Від Коренівки до Шептуховки та Спального українська армія контролює певну ділянку землі. Від Шептуховки до Льгова і автошляху Е38 є 35 кілометрів.

Також повідомляється, що російський президент Володимир Путін направив строковиків у Курськ, хоча раніше він заявляв, що вони не будуть брати участі в бойових діях. Це викликало шок серед населення Росії.

За даними The Times, українські війська мають перевагу вогневою міццю та вже взяли в полон сотні російських вояків.

Раніше Путін наказав своїм військам вивести українські війська з Курської області, але залишити сили на Донбасі.

Нагадаємо, Путін визнав труднощі на фронті під час зустрічі з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua