"Ситуація критична": в ООН заявили про нестачу коштів для допомоги українцям цієї зими.

Нестача коштів, українці та зима
Нестача коштів, українці та зима

Україна стикається з недостатнім фінансуванням для надання допомоги під час зимового періоду через російські бомбардування, які знищили понад половину електромережі країни. Про це повідомила представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг.

У зв'язку з руйнуванням інфраструктури під час бомбардувань з боку Росії, Україна підготовлюється до складного зимового сезону. УВКБ ООН заявили, що потребують допомоги від влади, оскільки в країні перебувають близько 3,6 мільйона внутрішньо переміщених осіб.

УВКБ ООН допомагає у розміщенні переміщених осіб та надає підтримку найбільш вразливим групам населення для підготовки до зими. Приблизно 650 000 осіб отримують допомогу у вигляді теплого одягу та матеріалів для кращої ізоляції будинків.

Організація попереджає, що якщо не буде термінової допомоги для відновлення електромережі, цієї зими може статися нова Хвиля біженців до країн ЄС. Україна потребує підтримки для відновлення енергетичної інфраструктури та створення децентралізованих джерел енергії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua