Ситуація під Вугледаром складна: Маломуж заявив про два варіанти розвитку подій .

Напружена ситуація під Вугледаром: варіанти розвитку подій
Напружена ситуація під Вугледаром: варіанти розвитку подій

Генерал Маломуж висловив стурбованість щодо ситуації під Вугледаром

Генерал армії України Микола Маломуж висловив занепокоєння щодо ситуації під Вугледаром і наголосив, що вона може розвиватися за двома головними сценаріями. Про це військовий заявив в ефірі телеканалу "Еспресо".

За його думкою, якщо Вугледар буде захоплено російськими військами, вони отримають прямий доступ до Покровська і зможуть продовжити просування по Донецькій області. Це загрожує українським військовим підрозділам, розташованим у регіоні.

"Це стосується можливого наступу ворога в бік Донбасу і також встановлення логістичного маршруту для забезпечення угруповань на Донеччині та Запоріжжі. Це альтернативний шлях до Криму у разі знищення Кримського мосту і паромних переправ", - заявив Маломуж.

Генерал підкреслив, що Вугледар є важливим центром для логістики і оборони, і дуже важливо утримати його під контролем. За його словами, українські збройні сили зміцнили свої позиції, але росіяни мають чисельну та вогневу перевагу. Маломуж зазначив, що командування розглядає два сценарії: перший - контратаку з флангів, що може знизити противника; другий - можливу евакуацію в разі критичної ситуації.

"Це дуже складна ситуація, тому противник поступово продовжує охоплювати Вугледар. Але ми оцінюємо ці загрози і розглядаємо два сценарії для майбутнього", - наголосив генерал.

Ситуація під Вугледаром залишається напруженою

На даний момент ситуація під Вугледаром залишається напруженою, з постійними атаками російських військ. Інформація свідчить про те, що кількість атак на українські позиції зростає, а командування ЗСУ готує нові стратегічні рішення для захисту території.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що російські війська змогли просунутися в східній частині Вугледару до вулиці Десантників, це підтверджує інформація з російських і українських джерел про введення російських військ в Вугледар у період між 23 і 24 вересня.

Варто також зазначити, що 57-ма окрема мотострілецька бригада РФ змогла прорвати оборону 72-ої окремої механізованої бригади ЗСУ, яка обороняє Вугледар в Донецькій області.

Крім того, 72-а окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців, яка обороняє Вугледар в Донецькій області, спростувала чутки про свій вихід з міста. Відео, яке це підтверджує, було опубліковано на офіційній сторінці бригади в Facebook.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua