Ситуація в енергосистемі 11 вересня: прогноз ДТЕК та Укренерго.

Прогноз енергетики 11 вересня: ДТЕК та Укренерго
Прогноз енергетики 11 вересня: ДТЕК та Укренерго

На середу, 11 вересня, електропостачання не буде обмежено - Укренерго

Національна енергетична компанія "Укренерго" повідомляє, що на середу, 11 вересня 2024 року, не передбачається введення обмежень у електропостачанні. Цю інформацію оприлюднено в повідомленні компанії від 10 вересня.

Не зважаючи на відсутність планових відключень, Укренерго закликає споживачів до енергозбереження, особливо у вечірній час з 18:00 до 22:00. Компанія рекомендує уникати використання декількох потужних електроприладів одночасно протягом цього періоду.

ДТЕК підтверджує, що 11 вересня не буде запланованих обмежень у постачанні електроенергії, та повідомить про можливі зміни через свій телеграм-канал.

На попередній робочий день, 9 вересня, було зафіксовано зростання споживання електроенергії. Добовий максимум споживання був вищим на 6,4% порівняно з попереднім робочим днем. Це сталося через відсутність обмежень.

Укренерго нагадує, що українська енергетична система триває відновлення після численних атак і ще не досягла потужності, необхідної для задоволення попиту. На енергооб'єктах проводяться аварійні та планові ремонти.

Через похмуру погоду більшості регіонів знизилася генерація сонячної енергії. Тому компанія закликає економно використовувати електроенергію протягом усього дня, особливо з 8:00 до 22:00.

На ранок 10 вересня через бойові дії та негоду було вимкнено електропостачання повністю або частково у 545 населених пунктах різних областей України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua