Скільки годин триватиме відключення світла восени і взимку: заява Центру досліджень енергетики.

Тривалість відключення світла восени і взимку
Тривалість відключення світла восени і взимку

Тривалість відключення світла буде залежати від погодних умов

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко повідомив, що тривалість відключення світла восени та взимку буде залежати від погодних умов. Згідно з його словами, якщо буде мороз, то годинники будуть показувати 14-16 годин на добу. Якщо температура буде від -10 до -15, то відключення триватимуть 14-16 годин на добу.

Тому дуже сильно все залежить від того, які будуть атаки, куди вони будуть спрямовані і наскільки будуть успішними, і одночасно від того, які саме погодні умови будуть взимку

Також на тривалість відключення світла можуть вплинути російські атаки. За прогнозом Місії ООН з моніторингу дотримання прав людини в Україні (ММПЛУ), цього зими може бути відключення електроенергії тривалістю від 4 до 18 годин на добу.

Уряд сподівається, що цього року зима пройде без відключень, як і минулого року, і наголошує на тому, що у жовтні та листопаді енергопостачанню не буде проблем.

Для захисту від російських атак розпочато будівництво третього рівня пасивного захисту на підстанціях НЕК "Укренерго". Однак, міжнародні партнери не вважають доцільним фінансування такого дорогого проєкту до проведення випробувань.

Крім того, Єврокомісія збільшує обсяг постачання електроенергії до України. Країни G7 та інші партнери спільно зібрали понад $4 млрд на відновлення енергетичної інфраструктури України після вторгнення Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua