Скільки корупціонерів у МСЕК отримали тюремні строки: статистика.

Багато корупціонерів МСЕК отримали тюремні строки: статистика
Багато корупціонерів МСЕК отримали тюремні строки: статистика

Скандали пов'язані з МСЕК

Останніми тижнями в Україні сталося кілька корупційних скандалів, пов'язаних з роботою МСЕК. Журналісти виявили, що за останні три роки було зафіксовано 216 злочинів, пов'язаних з діяльністю цих комісій. У 44 випадках фігурантами були лікарі або члени комісій, яких звинувачували в хабарництві, зловживанні владою, підробці документів та інших злочинах. За чинним законодавством, такі злочини передбачають суворе покарання, але більшість хабарники отримали лише умовне покарання без конфіскації майна.

Зокрема, з 44 справ, в 32 обвинувачені визнані винними, але лише в шести випадках вироки включали позбавлення волі. Решта кримінальних справ закінчилися штрафами або забороною обіймати посади. Два ще не остаточних вироки передбачали позбавлення волі без умов, але обидва оскаржені. Одному злишається судитися, а в другому покарання замінили на штраф у 85 тис. грн.

Недавно було викрито керівницю Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяну Крупу та її сина, яких звинувачують у незаконному збагаченні. Під час обшуків в їхніх помешканнях виявили понад $6 млн готівкою. Крупу вже було взято під варту на 60 днів з можливістю внесення застави.

Також було викрито злочинну групу у Харкові, яка "списувала" ухилянтів з військового обліку. Один з членів групи був головою однієї з комісій обласного центру. Він взаємодіяв з ухилянтами, допомагаючи їм уникнути призову за допомогою фальшивих довідок про інвалідність.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua