Скільки поранених військових повертається у стрій? Відповідь Медсил ЗСУ.

Повернення поранених військових до строю
Повернення поранених військових до строю

Понад 70% поранених і травмованих військовослужбовців після лікування повертаються у стрій. Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив командувач Медичних сил ЗСУ Анатолій Казмірчук.

Казмірчук зауважив, що це важливо, оскільки військовослужбовці, які вже служили, після поранення можуть передати свій досвід побратимам.

Це дає можливість не шукати нових мобілізаційних ресурсів, а використовувати навчених кадрів.

За словами Казмірчука, для покращення навичок бойових медиків було створено онлайн-курс з тактичної медицини за алгоритмами MARCH- PAWS.

Цей курс користується популярністю серед інструкторів з тактичної медицини, а також може бути корисним для військовослужбовців, які проходять базову військову підготовку.

Пріоритетна задача командування – зробити так, щоб кожен військовослужбовець був навченим, як звичайний мобілізований військовий, так і бойовий медик.

Раніше заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова заявляла, що понад 75% поранених захисників повертаються до служби після реабілітації. Калмикова також зазначила, що на сьогодні майже в кожному закладі охорони здоров'я є мультидиспліціональні команди і є реабілітація.

До кінця року Міноборони разом із Генштабом ЗСУ повинні розгорнути медичну інформаційну систему у військових частинах.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua