Скільки українців готові переїхати до США або ЄС: дані опитування вразили.

Опитування: українці готові емігрувати до США або ЄС
Опитування: українці готові емігрувати до США або ЄС

За даними Київського міжнародного інституту соціології, 79% українців не хочуть переїжджати до США чи ЄС, навіть якщо отримають громадянство. Хоча порівняно з вереснем 2022 року, бажання переїхати зросло до 19%, це все ж нижче, ніж у 2020 році. Більшість українців (79%) вважають, що незалежно від отримання громадянства, вони все одно залишаться в Україні.

За даними опитування, в вересні 2024 року зросло бажання 26% 18-29 річних українців переїхати за кордон порівняно з вереснем 2022 року. Проте, 74% молодих українців все ще планують залишатися в Україні. В цьому ж році таке саме ставлення зазначено у 75% людей віком від 30 до 44 років, які не планують переїжджати.

За опитуванням, 70% чоловіків у віці 25-55 років не хочуть переїжджати з України, тоді як 27% хочуть. Серед жінок віком 25-55 років, 80% не бажають переїхати, під час як 18% думають інакше.

Дослідження також показало, що більшість українців мають негативне ставлення до Росії та її мешканців. 80% опитаних асоціюють Росію з чимось негативним, 6% мають нейтральну або позитивну думку, а 14% не мають думки з цього приводу.

Більшість українців також вважають, що прийшов час для офіційних перемовин з Росією, але головною умовою мирного угоди є звільнення України від російських військ на кордонах 1991 року.

76% українців вважають, що Путін готовий до миру тільки на своїх умовах. Це переконання практично поширене по всій Україні. Західний регіон є найбільш скептичним (84%) стосовно Путіна, тоді як східний регіон менше скептичний (73%).

Опитування також показало, що американці поділилися відносно надання допомоги Україні від США: 48% вважають, що США повинні допомагати, а 49% – ні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua