Скільки Україні потрібно грошей на ексгумацію жертв Волинської трагедії: заява Дробовича.

Потрібні кошти на ексгумацію жертв Волинської трагедії
Потрібні кошти на ексгумацію жертв Волинської трагедії

Голова Українського інституту національної пам'яті звернувся до Кабінету міністрів з проханням виділити гроші на пошукові роботи

Антон Дробович, голова Українського інституту національної пам'яті, звернувся до уряду України з проханням надати щонайменше 1 мільйон гривень на пошукові роботи в рамках ексгумації жертв Волинської трагедії. Про це він розповів під час загальнонаціонального марафону.

«Я попросив уряд створити окрему програму на пошукові роботи з бюджетом не менше 1 мільйона гривень. Якщо польські громадяни звернуться до нас, ми намагатимемося допомогти їм», - заявив голова інституту.

Дробович також зауважив, що Польща протягом багатьох років не змогла створити робочі групи або міжвідомчі комісії, тому польські громадяни відчайдушно звертаються до України з проханням про допомогу.

Слід зазначити, що Український інститут національної пам'яті не отримав офіційних звернень від Польщі щодо ексгумації тіл жертв Волинської трагедії.

Раніше українська влада погодилася розпочати пошуково-ексгумаційні роботи на могилах поляків, яких УПА вбила у 1945 році в містечку Пузники на Поділлі.

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Україна не зможе вступити до Євросоюзу, поки не буде вирішено питання про Волинську трагедію 1943 року. Однак президент Польщі Анджей Дуда критикує цей вислів.

Також відомо, що міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський та президент України Володимир Зеленський активно обговорювали ексгумацію жертв Волинської трагедії, що майже призвело до конфлікту між ними.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua