Скільки відсотків українців довіряють Зеленському: результати опитування.

Результати опитування довіряють Зеленському: відсоток українців
Результати опитування довіряють Зеленському: відсоток українців

За результатами опитування Національного демократичного інституту (НДІ), 45% українців мають довіру до уряду та президента України Володимира Зеленського.

Опитування показує, що довіра до уряду та президента Зеленського залишається високою порівняно з попередніми даними. Після розпочаття повномасштабного вторгнення в Україну, довіра до них раптово зросла з 18% у грудні 2021 року до 45% і стабілізувалась на цьому рівні.

За результатами опитування, 91% українців мають довіру до Збройних Сил України, в той час як ніхто з опитаних не висловив недовіру до армії.

Також виявлено, що 72% українців вважають, що вибори повинні відбутися після закінчення війни.

Більшість українців негативно ставляться до Росії та її мешканців. 80% опитаних асоціюють негативні емоції зі словами "Росія" та "прості мешканці Росії". Тільки 6% мають нейтральну або позитивну думку, а 14% не мають жодної думки з цього приводу.

Більшість українців також вважають, що прийшов час для офіційних перемовин з Росією. Проте, є мінімальна умова для укладання мирної угоди - виведення російських військ з України відповідно до кордонів 1991 року.

Опитування показало, що більшість людей (76%) вважають, що Путін готовий до перемир'я лише на своїх умовах. Таку саму думку має і більшість населення західної України (75%). Жителі центральних та східних регіонів менш схильні до такої думки (відповідно 84% і 73%).

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Україна готова передати свої пропозиції Росії через посередників, але для цього потрібна серйозна підготовка.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що агресивна поведінка Кремля свідчить про те, що не можна повторювати помилки, які сталися при укладанні Мінських угод.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua