Школярам спростили навчання: почнуть оцінювати за новими правилами.

Школяр з книгою
Школяр з книгою

Міністерство освіти запровадило спеціальну програму для українських школярів за кордоном

Міністерство освіти і науки України розпочало нову програму навчання для українських школярів, які тимчасово проживають за кордоном. Ця програма допомагає школярам зберігати зв'язок з Україною, враховуючи їх нові життєві обставини.

У рамках цієї програми діти вивчають лише ключові предмети, які пов'язані з Україною, такі як українська мова, література, історія, правознавство, географія та захист України. Оцінки з інших предметів зараховуються враховуючи успішність у зарубіжній школі.

"Ми пропонуємо в чомусь йти на компроміс. Ми довіряємо оцінкам, поставленим у польських, французьких та інших школах. Не потрібно зайвий раз тестувати дітей, щоб перевірити ці результати. Адже така недовіра може призвести до того, що дитина відмовиться від навчання у українській школі", - розповіла заступник міністра освіти та науки України.

Незважаючи на те, що Міністерство освіти розробило спеціальну програму, ситуація залишається непростою. За офіційною статистикою, більше 330 тисяч українських дітей наразі проживають в інших країнах, але на практиці ця кількість може бути ще більшою. Нажаль, не всі ці діти мають можливість продовжувати навчання в українських школах, незважаючи на умови, створені для цього.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua