Словенія передала Україні тягачі для розмінування.

Українські тягачі для розмінування від Словенії
Українські тягачі для розмінування від Словенії

Державна служба з надзвичайних ситуацій України отримала два тягачі, які були придбані за кошти, надані урядом Словенії в рамках ініціативи United24. Ці тягачі допоможуть оперативно доставляти техніку для розмінування в райони, де проводиться очищення територій, повідомили в Міністерстві економіки.

"Я дякую Словенії за підтримку гуманітарного розмінування в Україні. Додаткові тягачі - це більша мобільність наших рятувальних підрозділів. Для нас важливо, що тягачі були придбані відповідно до запиту ДСНС. Така співпраця дозволяє ефективно використовувати кошти, надані нашими партнерами для гуманітарного розмінування", - сказав начальник Управління з питань гуманітарного розмінування Мінекономіки України Дмитро Паньшин.

Угода про виділення 1,5 мільйона євро для гуманітарної допомоги в сфері розмінування була підписана між урядами України і Республіки Словенія у грудні 2023 року. Угода набула чинності 3 липня цього року після завершення внутрішньодержавних процедур.

"Я дуже добре розумію, наскільки важлива робота із розмінування нашої землі. Виділення 1,5 мільйона євро на гуманітарне розмінування - це дуже правильний крок уряду Словенії. Ми, разом з командою Посольства, працюємо над тим, щоб внесок нашої країни збільшувався", - заявила Посол Словенії в Україні Матея Превольшек.

"Цього сезону ми, разом з партнерами, сподіваємося мати до 90 машин для розмінування в ДСНС. Це, можливо, найбільший парк таких машин в Європі. І ми сподіваємося очистити ще більшу площу території. Тому тягачі є надзвичайно потрібні, оскільки машини для розмінування необхідно транспортувати до робочого місця", - сказав Голова ДСНС України Андрій Даник.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua