«Слугу» Дмитрука буде внесено до бази Інтерполу – ДБР.

Фото Дмитрука до запиту в Інтерполі
Фото Дмитрука до запиту в Інтерполі

Національне антикорупційне бюро розпочало розслідування стосовно проекту, який дозволяє народним депутатам уникати сплати ввізного мита на автомобілі. Екс-директор НАБУ Артем Ситник розмістив інформацію про це на своїй сторінці в Facebook.

За словами Ситника, народний депутат від "Слуги народу" Вадим Кривохатько вніс зміни до бюджету на 2021 рік, які стали вигідними для депутатів.

Ситник нагадує про законопроект, який вніс Кривохатько до проекту Закону про Державний бюджет на 2021 рік. Він запитує, "чи влада житиме своїм законопроектом".

"Є 260 позицій, включаючи зміни ставок акцизного збору на алкоголь, підвищення неоподаткового мінімуму та зниження критеріїв призначення субсидій. Також, є позиції нашого бізнесу - зміни щодо сплати ввізного мита Ахметовим, Коломойським, Пінчуком за автомобілі, які вони отримали безмитно. Всі вони звільняються від сплати ввізного мита", - написав Ситник.

Ситник також вказує на те, що проект може завдати збентеження деяким бізнесменам. Він пише: "Ті, хто збагачується після введення проекту - це ті, хто збагачується через такі людей, як Ярилка і Ігоренко з Kenwood". Він також зауважує, що, на його думку, Кривохатько впливає на реальне фінансування, зокрема, програму капітального ремонту житла.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua