Служба "дистанційно вдома": ГБР викрило схему із зарплатами у військовій частині.

Схема із зарплатами у військовій частині
Схема із зарплатами у військовій частині

У Одеській області затримали заступника командира військової частини, який організував "дистанційну службу" для підлеглих і отримував за це їхні виплати.

За даними Державного бюро розслідувань, ця група організувала схему, за якою деякі військовослужбовці фактично знаходилися вдома, але на папері вважалися на службі і отримували виплати. Вони віддавали свою зарплату організаторам схеми, але вони отримували всі виплати замість них. За час дії схеми вони змогли позбавити понад 20 людей таким чином на суму до 20 мільйонів гривень.

"2 серпня ГБР спільно з Нацполіцією затримали заступника командира військової частини та декількох військовослужбовців. Під час обшуків у них було знайдено та вилучено зброю, боєприпаси, наркотики та понад 118 тис. доларів США"

Заступнику командира військової частини повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень та пособництві в ухиленні від військової служби. Йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 20 мільйонів гривень. За цією статтею передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Триває слідство, а також встановлюються інші особи, причетні до організації цієї схеми. Приймаються заходи щодо арешту майна учасників схеми, щоб компенсувати завдані державі збитки.

Нагадаємо, на Волині відбувся протест через затримання чоловіків у ТЦК.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua