Собаки-роботи вартістю €8 тис. «винюхують» російських солдатів на фронті – Bild.

Собаки-роботи пошуки російських солдатів на фронті
Собаки-роботи пошуки російських солдатів на фронті

Україна використовує на Донбасі британські собаки-роботи із німецьким камуфляжем

За даними газети Bild, Україна застосовує понад 30 собак-роботів з Великої Британії на Донбасі з німецьким камуфляжем. Ці роботи, відомі як BAD.2, допомагають військовим в зонах виснажливих боїв, де безпілотники не можуть проникнути.

Собаки-роботи пробираються крізь окопи та кущі - там, де українські військові не повинні наражатися на зайву небезпеку і де безпілотники вже не бачать

Ці собаки-роботи з німецьким камуфляжем є компактними, міцними та маневреними. Вони підконтрольні операторам і можуть проникати в ті місця, куди не зможуть потрапити повітряні дрони. Вони здійснюють розвідку, виявляють міни-пастки і визначають розташування підрозділів окупантів, що значно зменшує ризик для розвідників ЗСУ.

Ці собаки-роботи майже непомітні завдяки німецькому камуфляжу від компанії Concamo. За даними Bild, вони можуть рухатися безшумно зі швидкістю до 15 км/год і працювати в радіусі 3,5 км від противника до 5 годин. Вартість таких роботів становить від €4 тис. до €8 тис., залежно від модифікації.

Це ніщо, в порівнянні з людським життям

Перші собаки-роботи, Unitree Go2 Pro, були введені в експлуатацію біля 28-ї окремої механізованої бригади ЗСУ на околицях Торецька. Крім цього, українські розробники створили бойовий модуль зі штучним інтелектом під назвою "Хижак", який буде протестований на полі бою та випущений в серійне виробництво.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua