Спецслужби РФ готують інсценування воєнних злочинів на Курщині: заява СБУ.

Спецслужби РФ інсценують воєнні злочини
Спецслужби РФ інсценують воєнні злочини

Спецслужби РФ намагаються використати ситуацію в Курській області для обвинувачення Сил оборони України у воєнних злочинах. Про це повідомляє СБУ.

«Для цього російська сторона створює та поширює фейки та дезінформацію, які не мають нічого спільного з реальністю. Ці спецоперації ворога пов'язані перш за все з неможливістю ефективно протидіяти діям ЗСУ», - зазначили у Службі безпеки.

За даними СБУ, російські спецслужби можуть незабаром збільшити інсценування злочинів, зокрема щодо цивільного населення Курської області, щоб звинуватити українську сторону.

«СБУ попереджає, що такі спроби будуть марними і не впливатимуть на дії ЗСУ та думку міжнародних партнерів нашої держави. Сили оборони України вже довели світові, що дотримуються правил і звичаїв ведення війни. Це стосується як поводження з військовополоненими РФ, так і з цивільним населенням. Українські військові безперервно наближаються до Перемоги України, і жодні ворожі дезінформаційні операції не зупинять їх», - підсумували у заяві.

Раніше було заявлено, що поширювані російською пропагандою повідомлення про замах на міністра оборони України Рустема Умєрова з використанням вибухівки є фейком.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua