Спецслужби США зацікавилися висловлюванням Маска про "вбивство" Байдена та Гарріс.

Фото зустрічі Маска, Байдена та Гарріса
Фото зустрічі Маска, Байдена та Гарріса

Секретна служба США розслідує твіт Ілона Маска про безпеку Байдена та Гарріс

Секретна служба США розпочала розслідування з спільноти мільярдера Ілона Маска, яке стосується безпеки президента Джо Байдена та віце-президента Камали Гарріс. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Інцидент стався 15 вересня, коли Маск, відомий своєю провокаційною поведінкою в мережі, розмістив повідомлення про спробу на життя кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа. Власним коментарем він додав: "І ніхто навіть не намагається вбити Байдена чи Камалу".

Це заяву викликало масову реакцію користувачів, які закликали підприємця видалити пост, вважаючи його неприйнятним. Незважаючи на початкову відмову Маска видалити твіт, він все ж зробив це на наступний день, зазначивши, що це був жарт.

Однак Секретна служба США звернула свою увагу на цю ситуацію, оскільки вона відповідає за безпеку президента та його родини. Представники служби підтвердили, що записи про повідомлення Маска були зібрані з правоохоронною метою, але конкретні деталі розслідування не розголошуються з метою збереження ефективності процедур.

Видання Axios зауважує, що хоча розслідування може не мати юридичних наслідків для Маска, йому все ж доведеться довести відсутність реальної загрози для президента Байдена і кандидатки у президенти Гарріс.

Також Білий дім відреагував на цей інцидент, нагадавши про важливість протидії політичному насиллю. Представник адміністрації Байдена підкреслив, що в країні немає місця для будь-якого насильства і закликав громадян докласти зусиль для запобігання ескалації таких ситуацій.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua