Споживання електрики в Україні знизилося – «Укренерго» .

Зниження споживання електрики в Україні
Зниження споживання електрики в Україні

За інформацією пресслужби НЕК "Укренерго", станом на ранок 23 серпня споживання електрики в Україні зменшилося на 6,9% порівняно з попереднім днем. Причиною цього став спад температури на вулиці.

"Завдяки зниженню температури у західних, північних та центральних областях - рівень споживання знизився. Сьогодні, 23 серпня, станом на 9:30 він на 6,9% нижчий, ніж попередньої доби", - зазначається в повідомленні.

Вчора, 22 серпня, максимальне споживання було зафіксовано ввечері. Воно було на 3,8% нижче, ніж у середу, 21 серпня.

"Заходи обмеження споживання сьогодні не передбачаються", - додається в повідомленні.

Аварійна допомога

На запит НЕК "Укренерго" Україна отримала аварійну допомогу з енергосистеми Словаччини.

Імпорт та експорт

За добу було імпортовано електрику з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови загальним обсягом 19 010 МВт-год, з максимальною потужністю до 1581 МВт. Експорт не відбувався і не передбачався.

Знеструмлення

За даними Укренерго, через бойові дії та з інших причин 531 населений пункт перебував повністю або частково без електропостачання. Зони знеструмлення зумовлені бойовими діями в Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській областях, а також технічними причинами в Київській та Дніпропетровській областях.

Запорізька АЕС, яка знаходиться під окупацією з 4 березня 2022 року, знову стала на межі блекауту через пошкодження лінії електропередачі внаслідок обстрілів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua