США направлять на Близький Схід атомний підводний човен.

Атомний підводний човен в Середземному морі
Атомний підводний човен в Середземному морі

Міністр оборони США Ллойд Остін вирішив відправити атомний підводний човен USS Georgia і прискорити перекидання авіаносця Abraham Lincoln на Близький Схід, повідомляє Пентагон.

Остін зателефонував міністру оборони Ізраїлю Йоаву Галланту і підтвердив підтримку заходів для захисту Ізраїлю, а також заявив про зміцнення військової присутності США на Близькому Сході через зростання напруженості в регіоні.

Відзначаючи свою підтримку, Остін віддав наказ авіаносній групі USS ABRAHAM LINCOLN, яка має винищувачі F-35, прискорити своє переміщення до зони відповідальності Центрального командування. Авіаносець Theodore Roosevelt вже перебуває в регіоні.

Крім цього, голова Пентагону наказав направити в район Центрального командування підводний човен USS Georgia з керованими ракетами.

Під час телефонної розмови Остін і Галлант обговорили операції Ізраїлю у Газі, угоду про припинення вогню і звільнення заручників.

Також вони обговорили заходи для стримування агресії Ірану, ліванської "Хезболли" та інших угруповань, пов'язаних з Іраном, у всьому регіоні.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua