США ввели санкції проти Ірану і рф за передачу балістичних ракет.

Санкції проти Ірану та РФ
Санкції проти Ірану та РФ

Сполучені Штати ввели санкції проти іранської авіакомпанії Iran Air, російських і іранських організацій, високопоставлених представників влади обох країн та торговельних суден у зв'язку з їхньою участю відносинах між режимами.

За інформацією Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США, санкції будуть застосовані через військову підтримку з боку Ірану, зокрема поставки балістичних ракет в Росію для агресивної війни проти України. Список санкцій включає десять фізичних осіб та шість організацій з Ірану і Росії.

Чотири судна, які перевозили зброю з Ірану в Росію, також входять до списку заблокованої власності.

Серед організацій, що підлягають санкціям, є іранська авіакомпанія Iran Air, яка базується в Тегерані і займається пасажирськими та вантажними перевезеннями.

Також у списку обмежень перебуває Рухолла Катебі, представник іранського Міноборони у Москві, який забезпечував зв'язок з російським урядом щодо поставок балістичних ракет Fath-360 до Росії. Санкції також накладені на Ебрагіма Бахрамі, представника іранської організації Shahid Kharrazi Industries, який займався зв'язком з російським урядом і навчав російський військовий персонал в Ірані.

Командувач Космічного командування іранських ВПС Алі Джафарабаді, який керував запусками ракет з порушенням міжнародних заборон, також включений до "чорного списку".

Крім того, США застосували санкції до чотирьох суден російської компанії "ТрансМорФлот" і іранських компаній Azadegan і Amad Behineh Saz Engineering Company, а також до їх керівництва. Обмеження також поширилися на іранське конструкторське бюро Farzanegan Propulsion Systems (Farzanegan) та його керівників.

Джерело: Укрінформ


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua