США заблокували десятки інтернет-ресурсів, пов’язаний із російською розвідкою.

Логотипи заблокованих інтернет-ресурсів
Логотипи заблокованих інтернет-ресурсів

Агенти російської розвідки затримані за шахрайство в США

Міністерство юстиції США повідомляє, що 41 інтернет-домен, використовуваний агентами російської розвідки та їхніми помічниками для шахрайства в країні, були арештовані.

Російським урядом було організоване викрадення конфіденційних даних американців через використання законних облікових записів електронної пошти. Наше Міністерство юстиції спільно з партнерами з приватного сектору продовжуватиме боротьбу з російськими кіберзлочинцями і позбавить їх злочинних інструментів - повідомила заступниця генерального прокурора Ліза Монако.

Згідно з інформацією, вилучені домени належали хакерам, що працюють на підрозділ Центру 18 Федеральної служби безпеки Росії - Callisto Group.

Ці хакери використовували домени для доступу до комп'ютерів і поштових скриньок уряду США та інших жертв, а також для крадіжки цінної інформації.

Серед жертв атак групування Callisto Group були американські компанії, колишні співробітники розвідки США, представники Міноборони і Державного департаменту США, американські військові підрядники та співробітники Міненергетики США.

Крім того, компанія Microsoft подала позов щодо арешту 66 інтернет-доменів, що використовувала хакерська група Callisto Group, відома як Star Blizzard.

Star Blizzard атакувала понад 30 організацій громадського суспільства, включаючи журналістів, аналітичні центри та неурядові організації, з метою викрадення конфіденційної інформації та втручання у їхню діяльність.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua