Стало відомо, яка країна стала рекордсменом за кількістю заражень мавпячою віспою.

Мавпяча віспа: рекордна кількість заражень
Мавпяча віспа: рекордна кількість заражень

Рекордна кількість випадків зараження мавпячою віспою зареєстрована в Іспанії

У Іспанії з початку спалаху мавпячої віспи у 2022 році було зафіксовано 8104 випадки зараження, що є рекордом в Європі. Інформацію про це надала прес-служба Europa Press з посиланням на Міністерство охорони здоров'я країни. Серед міст Іспанії найбільше випадків зараження було в Мадриді (2770) та Каталонії (2452).

«Зараз, на 8 серпня 2024 року, у королівстві було зареєстровано 264 випадки зараження мавпячою віспою. Більшість інфікованих - чоловіки у віці 37 років. Франція та Велика Британія також стали лідерами в Європі за кількістю заражень», - зазначили журналісти.

Раніше глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейєсус наголосив, що епідемія мавпячої віспи, відомої як mрox, була оголошена надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров'я. Він підкреслив, що це має міжнародне значення.

Варто відзначити, що в Швеції виявлено перший випадок штаму мавпячої віспи поза Африкою, який називається Clade I. Цей штам вважається більш заразним і смертоносним, ніж попередній варіант. Голова шведського Агентства громадської охорони здоров'я Олівія Вігзелл повідомила, що людина заразилася під час перебування в частині Африки, де спостерігався великий спалах Clade I.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua