Стало відомо, кого французька влада розшукує разом із Дуровим.

Фото Дурова з товарищем розшукується французькою владою
Фото Дурова з товарищем розшукується французькою владою

Ордер на арешт брата гендиректора Telegram у Франції

Французькі правоохоронці видали ордер на арешт Миколи Дурова, співзасновника месенджера Telegram і брата його генерального директора Павла Дурова. Причиною стала відмова Telegram співпрацювати з французькою поліцією у справі сексуального насильства над дітьми. Зауважимо, що розслідування розпочалося ще до того, як про це стало відомо. Ордер було видало 25 березня у зв'язку з відсутністю відповіді на запит суду щодо ідентифікації користувача.

Ордери видали за звинуваченням у співучасті у зберіганні, розповсюдженні, пропонуванні або наданні порнографічних зображень неповнолітніх у складі організованої групи.

Також судовий процес стосується дітей Павла Дурова. Жінка, що вважає себе матір'ю трьох його дітей, подала до нього в суд. Відомо, що генеральний директор Telegram був донором сперми для понад сотні пар у 12 країнах.

Одна зі спутниць бізнесмена вже випущена, а сам Павло Дуров перебуває під вартою. Його затримали у аеропорту Ле Бурже у Парижі, і його оголошено в міжнародний розшук. Він звинувачується в небажанні співпрацювати у справі кібер- та фінансових злочинів у Telegram. Варто зазначити, що у 2017 році ОАЕ і Франція вже вламали телефон Дурова.

Стрімка політична кар'єра Telegram обговорювалася у кулуарах, адже президент Франції Еманюель Макрон навіть особисто поговорив з Павлом Дуровим і навіть запропонував йому перенести штаб-квартиру Telegram до Парижа.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua