Стало відомо, скільки військових не повернулися з відпочинку за кордоном з 2022 року.

Фото військових на відпочинку за кордоном
Фото військових на відпочинку за кордоном

Українські військові не повертаються після відпустки за кордоном

За даними Головного управління Військової служби та заступника Генштабу Збройних сил України, з початку російського вторгнення 46 українських військових виїхали за кордон на відпочинок і не повернулися. Про це повідомляється, з посиланням на відповідь Міноборони.

Зазначено, що військовослужбовці можуть їхати за кордон з різних причин, і уповноважені особи дозволяють їм це. Також, військовим не обмежено тривалість відпустки. Для виїзду їм потрібен дозвіл командира військової частини.

"З 24.02.2022 по 30.09.2024 було зафіксовано 46 випадків, коли військовослужбовці не поверталися до України після відпустки за кордоном. Цих військовослужбовців обліковано як самовільно залишивших військові частини", - зазначається у відповіді.

Міноборони не повідомило про порушення закону при перетині держкордону. Але прикордонники щодня зафіксовують спроби незаконного перетину кордону військовозобов'язаними чоловіками на різних ділянках.

Народний депутат розповів про процент мобілізованих, які потрапляють на передову. Міністерство оборони збільшило мобілізацію втричі. Наступним кроком Міноборони буде реформа територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Командир розвідувального взводу 28-ї окремої механізованої бригади з позивним Крим заявив, що поки що не спостерігається позитивних змін на фронті після посилення мобілізації. Масового призову не відбулося.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua