Стало відомо, в якій з областей ухилянти найчастіше незаконно перетинають кордон.

Незаконне перетинання кордону в областях
Незаконне перетинання кордону в областях

Генпрокурор: найбільше обвинувачень у справах про незаконний перетин кордону зафіксовано в Одеській області

У генерального прокурора України Андрія Костіна повідомили, що в Одеській області зареєстровано найбільшу кількість обвинувачень у справах про організацію незаконного перетину кордону з початку 2024 року. Про це він заявив в інтерв'ю для Liga.net.

Генпрокурор вказав на проблему, яку створила втеча народного депутата Артема Дмитрука: Державній прикордонній службі не вистачає ресурсів для повного забезпечення безпеки кордону.

«Велика кількість прикордонників постійно воює в Силах оборони. Їм треба допомогти із технічним оснащенням кордону, який розташований між контрольно-пропускними пунктами, і з фізичним захистом кордону. На це потрібні гроші та час. Я вважаю, що це потрібно виділити і почати роботу з найбільш ризикованих ділянок», - зазначив Костін.

Костін підкреслив, що Одеська область - це одна з найбільш небезпечних ділянок кордону. За перше півріччя 2024 року було скеровано до суду шість обвинувальних актів, пов'язаних із злочинними угрупованнями, які займалися незаконним перетином кордону. Це найбільша кількість у всій Україні.

Раніше повідомлялося, що прикордонники Подільського загону спільно з правоохоронними органами затримали в Одеській області велику групу чоловіків, які мали намір нелегально перетнути кордон.

На нараді з керівниками правоохоронних та антикорупційних організацій, яку 26 серпня провів президент України Володимир Зеленський, обговорювалися питання незаконного перетину кордону та боротьби з колаборантами. Протягом двох тижнів очікується представлення плану щодо вирішення цих проблем.

До речі, восьмеро жителів Гагаузії, включаючи двох співробітників Прикордонної поліції, були поміщені під попередній арешт на 30 днів. Слідство заявило, що затримані організували схему нелегальної міграції чоловіків з України, отримуючи за це від €6 тис. до €8 тис. від однієї особи.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua