Сторінка Вуса в X стала недоступною після звернення до Трампу: тіньовий бан від Маска?.

Сторінка Вуса в X недоступна
Сторінка Вуса в X недоступна

Боксера Олександра Усика виключили з пошуковикової системи X після його звернення до Дональда Трампа стосовно звільнення українських військовополонених.

Згідно з повідомленням, пошукові запити на акаунт Усика в соцмережі не дають результатів. Ця проблема виникає як при пошуку українських, так і іноземних акаунтів.

Усик звернувся до колишнього президента США Дональда Трампа через подкастера Джо Рогана з проханням допомогти у звільненні українських військовополонених з російського полону, зокрема захисників Азовсталі.

"Дорогий Джо Роган, не міг би ти звернутися до Дональда Трампа, коли він з'явиться у твоєму подкасті: якщо пан президент настільки впевнений у своєму впливі на Путіна, чи міг би він негайно допомогти звільнити захисників Азовсталі й усіх українців з російського полону? Час має важливе значення", – написав Усик у своєму дописі.

Теневий бан (shadow ban) – це практика обмеження видимості публікацій користувача в соціальній мережі без його явного блокування та повідомлення про це. При теневому бані користувач може продовжувати публікувати контент, але його дописи стають менш помітними або взагалі невидимими для інших. Власника X Ілона Маска неодноразово звинувачували у використанні теневих банів за політичними мотивами.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua