Штрафи та блокування рахунків: у чоловіків буде 15 днів, щоб уникнути проблем через ТЦК.

Чоловік розміщує гроші на блокованому банком рахунку
Чоловік розміщує гроші на блокованому банком рахунку

Україна впроваджує нові правила щодо військового обліку та мобілізації, які передбачають серйозні штрафи для громадян.

За інформацією від "Хвилі", розмір штрафу становить від 17 до 25,5 тисяч гривень і він накладається за порушення пов'язані з військовим обліком та мобілізацією.

Одними з підстав для накладення штрафу є відсутність оновлених даних у військкоматі, відмова від медкомісії, ігнорування повістки, ухилення від постановки на військовий облік тощо.

Громадянам надається 15 днів на сплату штрафу. У разі невиконання зобов'язань, справа передається до виконавчої служби, яка має право заблокувати банківські рахунки порушника. Крім того, сума штрафу подвоюється автоматично, а якщо борг перевищить 160 тисяч гривень, майно боржника може бути вилучено під арешт.

Якщо у виконанні вимог військкомату виникають проблеми, краще звернутися до юриста чи безпосередньо до військкомату для консультації та пошуку законних способів зменшення штрафу або його оскарження.

Громадянам нагадують, що ігнорування повісток може мати набагато серйозніші наслідки, тому важливо стежити за змінами у законодавстві та перевіряти інформацію у військкоматі та державних органах, щоб уникнути проблем і штрафів.

Раніше було повідомлено, що військовозобов'язаним потрібно буде пройти ТЦК та СП та отримати приписне у вересні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua