Шум нічого не доводить, або як ВАКС «спустив на землю» НАБУ та САП у справі «контрабандистів».

Розслідування Мін'юсту щодо корупції в органах влади
Розслідування Мін'юсту щодо корупції в органах влади

Учасники конференції обговорили роботу антикорупційної системи

Під час конференції "5 років ВАКС - від ідеї до спроможності", директор НАБУ висловив думку, що антикорупційна система задовольняє суспільний запит на справедливість. Однак, виявлено факти, коли детективи НАБУ порушують ці принципи.

В квітні цього року, детективи НАБУ довели до кінця процесу затримання фігурантів справи про контрабанду в Чернівецькій митниці. Затягування розслідування тривало п'ять місяців. Тепер у суді адвокати та підозрювані не приймають сторону детективів НАБУ та САП.

Раніше ми розглядали справу, де було угоду про визнання винуватості у кримінальному провадженні. По цій угоді підозрюваний мав надавати інформацію про інших залучених до справи осіб. Однак, ВАКС не погодився затвердити цю угоду.

Після цього НАБУ та САП звернулися до ВАКС з проханням продовжити строк досудового розслідування замість п'яти місяців до восьми, але отримали відмову. Потім було зроблено ще одне прохання про продовження строку розслідування до дванадцяти місяців.

ВАКС відмовив затвердити угоду про визнання винуватості, але продовжив термін досудового розслідування на два тижні. Подальші дії детективів та прокурорів ще невідомі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua