Свідоцтво про шлюб, розлучення й зміна імені. Федоров анонсував нові послуги в «Дії».

Свідоцтво про шлюб, розлучення й зміна імені. Федоров анонсував нові послуги в «Дії»
Свідоцтво про шлюб, розлучення й зміна імені. Федоров анонсував нові послуги в «Дії»

Застосунок "Дія" надасть свідоцтва про шлюб і розлучення

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що в додатку "Дія" найближчим часом буде доступне отримання свідоцтв про шлюб, розлучення та зміну імені. Зараз українці мають можливість записатися на бета-тестування цієї послуги.

За словами Федорова, це нововведення дозволить уникнути необхідності носити з собою паперові свідоцтва, оскільки вони будуть завжди доступні в додатку. Тепер, змінюючи прізвище або отримуючи пільги, можна буде використовувати ці свідоцтва для розміщення на роботі або отримання посилки у "Укрпошті".

Також в додатку "Дія" буде автоматично відображатися свідоцтво про народження дитини за податковим номером. Введення серії та номера свідоцтва більше не потрібне. Це вирішить проблему, коли мати змінює прізвище, а свідоцтво дитини не автоматично з'являється. Крім того, будуть доступні свідоцтва про народження повнолітніх дітей.

Проте, документи будуть відображатися тільки в разі, якщо вони вже є в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян.

Додаток "Дія" вже успішно провів перші весільні церемонії для пар, які скористалися послугою. На бета-тестування цієї функції вже записалися понад п'ять тисяч закоханих. Крім того, "Дія" також запустила нову послугу "е-Підприємець", яка спрощує процес відкриття бізнесу. Уряд ухвалив постанову про цифровізацію бронювання, що означає, що бронювання від мобілізації буде здійснюватись через "Дія".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua