Світове виробництво цукру зросло, але запаси нестабільні.

Виробництво цукру зросло, запаси нестабільні
Виробництво цукру зросло, запаси нестабільні

Світове виробництво цукру зросло на 2,8 млн тонн

За результатами 2023/24 маркетингового року виробництво цукру в світі збільшилося на 2,8 млн тонн до 186,6 млн тонн. Головне зростання забезпечили Китай, Індія і Таїланд, що компенсувало зниження виробництва в Бразилії. Споживання цукру також досягло рекордного рівня завдяки зросі попиту в Індії. Таїланд збільшив обсяги експорту, але загальний світовий експорт зменшився через падіння виробництва.

Найбільші експортери цукру - Південна Африка, а основними напрямками поставок є Малайзія, Південна Корея і Сполучене Королівство. Південна Африка встановила подвійне мито на імпорт цукру для підтримки власної галузі. Більшість імпорту в регіоні європейського ринку робиться з Есватіні шляхом звільнення від мита.

Зростання виробництва цукру у листопаді

Виробництво цукру в світі зросло у листопаді на 332 тис. тонн і склало 183,8 млн тонн. Значне зростання зафіксували в Туреччині завдяки сприятливій погоді.

Світовий імпорт збільшився на 3 млн тонн до 59,9 млн тонн. Особливо значні зростання відбулися в Єгипті, ОАЕ і Лівії.

Світовий експорт зменшився на 4,9 млн тонн і становить 63,3 млн тонн. Головною причиною цього є зменшення поставок з Таїланду.

Глобальні кінцеві запаси збільшилися на 8,2 млн тонн до 80,4 млн тонн. Запаси в Індії зросли на 1,2 млн тонн, а в Таїланді майже вдвічі.

Складна ситуація на ринку

Незважаючи на зростання виробництва, ринок цукру залишається складним через коливання цін, падіння експорту з важливих країн і непостійність запасів у регіонах. Країни використовують збільшення мит та внутрішню політику для захисту власних виробників і стабілізації галузі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua