Світовий ринок ігор отримає $187,7 мільярда доходу.

Ігровий ринок отримує рекордні прибутки
Ігровий ринок отримує рекордні прибутки

Галузь ігор продовжує зростати, - новий звіт

За даними нового звіту від Newzoo, галузь ігор продовжує зростати, незважаючи на скорочення часу, проведеного гравцями в іграх. Прогнозується, що у 2024 році дохід ігрового ринку збільшиться на 2,1% порівняно з 2023 роком і становитиме $187,7 мільярда.

За прогнозами, у 2024 році приблизно 3,4 мільярда людей по всьому світу будуть грати в ігри, а вплив індустрії збільшиться завдяки її представленню в медіа та розважальній сфері.

Найбільшу частку доходу (46%) ігрова сфера отримає від Азійсько-Тихоокеанського регіону. Китай окремо приносить дохід у розмірі $45 мільярдів. На другому місці розташується Північна Америка, в якій США забезпечують $47 мільярдів з загальної суми доходу в регіоні ($50,2 мільярда).

Стосовно ринку ігор на різних пристроях, дохід від ігор на ПК прогнозується найвищим (близько $43,2 мільярда), хоча приріст складе лише 4%. Дохід від консолей скоротиться на 1% і становитиме $51,9 мільярда. Проте мобільні ігри зростуть на 3% і принесуть $92,6 мільярда доходу. Загалом, дохід від консолей та ПК складатиме 51% від усього ринку, а мобільні ігри - 49%.

Протягом 2024 року за даними Newzoo, Європа принесе $34,8 мільярда доходу та складатиме 18% від загальної суми в ігровій індустрії. Латинська Америка, Середній Схід та Африка разом припадатимуть на 9% від $187,7 мільярда доходу (або $16,8 мільярда). Крім того, ці регіони матимуть найбільший приріст відносно минулого року - 6,2% і 8,9% відповідно.

У звіті Newzoo також зазначено, що розробники та видавці ігор стоятимуть перед важливими питаннями протягом 2024 року. Серед них - доцільність інвестування в компактніші ігри замість великих проектів, використання штучного інтелекту в розробці, а також питання про вирішення проблем безкоштовних ігор та балансу між наявними франшизами та створенням нових ігор.

Джерело: Економічна правда

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua