Теплий одяг, ковдри, «буржуйки». Військова комендатура на Курщині готує «опалювальний сезон» для місцевих.

Військова комендатура готуєся до опалювального сезону
Військова комендатура готуєся до опалювального сезону

Військова комендатура готує надати допомогу з опаленням

Військова комендатура на Курщині готується до зими і планує надавати допомогу місцевим жителям з опаленням. Пресофіцер Олексій Дмитрашківський, який спілкується з населенням у Курській області Росії, розповів про це в інтерв'ю "Главкому".

За його словами, людям будуть надавати печі, які вони зможуть самостійно встановити. У випадках, коли це неможливо, допомогу з опаленням надаватиме військова комендатура.

Також було домовлено про отримання гуманітарної допомоги, зокрема теплого одягу, ковдр і подушок, від одного з волонтерських рухів Харківщини. Все це буде доставлено найближчим часом.

Дмитрашківський також повідомив, що військова комендатура відновила водопостачання в населеному пункті Гуєво та частково в Суджі.

Проте, постійні обстріли створюють проблеми. Встановлення генераторів та доставка палива для них є складними завданнями. Наприклад, учора це не було можливо через атаки ФПВ-дронів.

Більшість мешканців Курщини планує евакуюватися в РФ, але російське керівництво не надає запитів щодо гуманітарного коридору. Є також люди, які не бажають залишати прифронтовий регіон ні в Росії, ні в Україні, навіть якщо їх родичі готові забрати до себе.  Більшість з них - люди похилого віку.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua