The Telegraph розкрило, як російські солдати допомагають ЗСУ у війні РФ проти України.

Російські солдати допомагають у війні
Російські солдати допомагають у війні

Британське видання The Telegraph повідомляє, що в армії Росії діють агенти, які виконують деструктивні дії на користь українського опору. Один з російських солдатів-строковиків розповів про свою диверсійну діяльність, зокрема про підпал окопу, що призвів до поранень солдатів свого підрозділу. Він зазначив, що продовжуватиме боротися проти режиму Путіна.

Українська розвідка співпрацює з опорою "Атеш" та використовує російських солдатів на передовій для отримання важливої інформації. Вони надають звіти про розташування російських військ, постачання зброї, місцезнаходження командирів та системи ППО. Крім того, вони завдають шкоди військовій техніці і зброї, розміщують диверсійні акції та підпалюють свої позиції.

The Telegraph також згадує про інших агентів "Атеш". Один з них контролює рух літаків та постачання зброї на російській авіабазі, а інший спостерігає за портовими переправами. Благодаря діям цих агентів було знищено штаб Чорноморського флоту та портом Кавказ, що спричинило паливний дефіцит в Криму.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua