The Times: Байден може дозволити Україні удари по РФ ракетами Storm Shadow/Scalp.

Україна готова до відповіді
Україна готова до відповіді

Байден розглядає можливість використання британських та французьких ракет для ударів по Росії

Президент США Джо Байден розглядає можливість дозволити Україні використовувати британські та французькі ракети Storm Shadow/Scalp для ударів по військових цілях у Росії, повідомляє видання The Times з посиланням на двох обізнаних співрозмовників.

За даними джерел, Байден може дозволити застосування цих ракет, оскільки Велика Британія і Франція підтримують такий крок. Проте використання американських ракет ATACMS, ймовірно, буде заборонено.

Планується, що президент США обговорить це питання з європейськими лідерами, щоб дізнатися їхню думку стосовно можливих змін у політиці. Вже зараз Велика Британія і Франція підтримують зняття обмежень на використання своїх далекобійних ракет Україною, але США ще не готові до цього через страх перед ескалацією конфлікту.

У серпні 2024 року Пентагон повідомив, що політика США з обмеження далекобійних ударів по Росії залишається без змін. Однак Вашингтон дозволяє Україні відповідати на російські атаки з прикордонного регіону Сумської області, включаючи Курську область РФ.

В кінці серпня міністр оборони України Умєров передав американським високопосадовцям список потенційних цілей у Росії для далекобійного удару.

11 вересня Байден заявив, що продовжується робота над питанням надання Україні дозволу на використання далекобійної західної зброї проти військових цілей у РФ.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua