The Times: Британські інструктори можуть розпочати навчання українських солдатів на заході країни.

Британські інструктори навчають українських солдатів
Британські інструктори навчають українських солдатів

Великобританія розглядає можливість навчати військовослужбовців України за допомогою британських військових інструкторів, повідомляє The Times.

Згідно з інформацією, Великобританія розглядає план відправити невеликі групи інструкторів на західну Україну, де вони проведуть швидке навчання новобранців. Це дозволить зменшити логістичні проблеми пов'язані з перебазуванням українських військовослужбовців в Великобританії та скоротити витрати.

"Там ми могли б здійснити навчання швидше, і це було б далеко від фронту, в ізольованих місцях, тому ризик був би набагато менше", - заявили представники британського оборонного відомства.

Українське військове джерело називає перенесення навчання на територію України "потужним військово-політичним сигналом" для інших країн, зокрема Росії.

Під час зустрічі у Лондоні з прем'єр-міністром Великобританії Кіром Стармером та генеральним секретарем НАТО Марком Рютте, президент України Володимир Зеленський висловив подяку Великобританії за постійну оборонну допомогу та наголосив на необхідності отримання дозволу на удари вглиб території Росії.

Кір Стармер підтвердив подальшу підтримку України з боку Великобританії, зазначивши: "Дуже важливо, що ми можемо продемонструвати Україні нашу незмінну підтримку. Це важлива боротьба для вас і для всіх нас".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua