Тисячі росіян під загрозою оточення: ЗСУ прорвалися на новій ділянці Курської області, - Forbes.

ЗСУ проходять через Курську область
ЗСУ проходять через Курську область

Українські Збройні Сили прорвали російську оборону на кордоні з Курською областю

Українські Збройні Сили зуміли прорвати російську оборону на кордоні з Курською областю і вторгнутися на кілька кілометрів на територію Росії. Про це повідомив підрозділ БПЛА Khorne.

За словами аналітика Forbes Девіда Екса, цей прорив був більш успішним, ніж очікувалося. Попри те, що ЗСУ зуміли прорвати російську оборону, вони зіткнулися з жорстким опором російських сил неподалік від прориву. Російська влада заявила про успішне відбивання атаки.

"Репортери, які процитували заяву Кремля, - "істерички, яким не вистачає інформації, або проплачені проросійські пропагандисти", - заявили у групі Khorne.

Український підрозділ Khorne опублікував відео, що свідчить про успішний прорив. На ньому зображена бронетанкова колона, яка проходить через прорив і рухається до міста Веселе, розташованого в тилу російських військ.

Аналітик Forbes зазначив, що здається, ЗСУ досягли південної околиці Веселого. Це створює загрозу для російських військ, які можуть бути оточені.

Наскільки ця операція змінить хід конфлікту, поки що не відомо. У кращому випадку, вона може зупинити російський контрнаступ на схід. Однак, якщо інформація, надана російською владою, виявиться правдивою, це може мати негативні наслідки для України. Вторгнення до Веселого, хоч і було на початку успішним, вже призвело до відступу українських військ.

Нагадаємо, що учені в ISW проаналізували контрнаступ Росії в Курській області.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua