Тиск на фланги ЗСУ зріс: аналітик оцінив ситуацію на Покровському напрямку.

Позиція ЗСУ на Покровському напрямку
Позиція ЗСУ на Покровському напрямку

Ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою, повідомляє військовий експерт Дмитро Снєгирьов. Він стверджує, що запобігання тактичному успіху російських окупантів є рішенням вирішального значення для українських сил оборони. Російські окупанти продовжують наступати на ключовий логістичний маршрут на Покровському напрямку з метою досягнути адміністративних кордонів Донецької області.

Снєгирьов наголосив, що результат залежить від готовності інженерно-фортифікаційних споруд українських сил оборони. Якщо ці споруди будуть готові, це завадить тактичним успіхам окупантів.

Експерт зазначив, що російські окупанти діють у районі двох доріг: "Покровськ - Костянтинівка" (0504), на відстані близько 4 кілометрів, та "Покровськ - Карлівка". Остання дорога практично перебуває під вогневим контролем супротивника. Ці дії проводяться з метою паралізування логістики українських сил оборони.

Експерт вважає, що якщо противник зможе прорватися на "Покровськ - Костянтинівка", логістична підтримка українських сил оборони збільшиться удвічі. Крім того, захопленням Новогродівки окупанти створюють додатковий тиск на фланги українських сил оборони на Покровському напрямку.

Снєгирьов закликає місцеві військово-цивільні адміністрації приділити особливу увагу підготовці Мирнограда та Покровська до активних бойових дій. Це завадить розкриттю плану окупантів, який передбачає досягнення адміністративних кордонів Донецької області та оголошення флангового охоплення Збройних сил України на Вугледарському напрямку.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua