Трамп активізує кампанію у "вирішальній" Пенсільванії.

Трамп на політичній акції в Пенсільванії
Трамп на політичній акції в Пенсільванії

Трамп критикує Гарріс та звертається до виборців у Пенсільванії

Колишній президент США Дональд Трамп активно проводить передвиборчу кампанію в штаті Пенсільванія, який може бути вирішальним для його повернення до Білого дому.

Трамп вже відвідав рідне місто віце-президентки Камали Гарріс Скрентон та місто Рідинг, які стали його четвертими візитами до Пенсільванії протягом останніх місяців.

Під час виступів Трампу, він різко критикував Камалу Гарріс, звинувачуючи її у зростанні цін за поточної адміністрації та наголошуючи на енергетичних витратах. Він також згадав про підтримку Гарріс заборони фрекінгу - методу видобутку нафти і газу, який важливий для економіки Пенсільванії.

"Якщо Камала Гарріс отримає ще чотири роки, вона знищить енергетичну промисловість Пенсільванії, погрузивши громади у темряву і відчай", - заявив Трамп у Скрентоні.

Пенсільванія є ключовим штатом у президентських перегонах. Трамп виграв тут в 2016 році з невеликою перевагою, але в 2020 році програв. Експерти прогнозують подібну незначну різницю у цьому році.

Останнє опитування Quinnipiac University показує, що Гарріс випереджає Трампа серед виборців Пенсільванії з 49% проти 46%. Однак середній показник Decision Desk HQ/The Hill свідчить про рівні шанси кандидатів.

Щоб перемогти, Трампу потрібно збільшити підтримку в робітничих районах штату та зменшити перевагу Гарріс навколо Філадельфії, Піттсбурга та Гаррісбурга.

Радник Трампа, Девід Урбан, стверджує, що шлях до перемоги президента став легшим після виходу Байдена з перегонах. Він також зауважує, що Гарріс є маловідомою кандидаткою, яка намагається виокремитися від нинішньої адміністрації.

Підготовка до виборів у Пенсільванії

Обидві кампанії розуміють важливість Пенсільванії у виборах. Трамп заявив, що перемога в цьому штаті означатиме загальну перемогу.

Кампанія Гарріс також активно працює в Пенсільванії. Наступного понеділка віце-президентка здійснить свій 10-й візит до штату з моменту, як вона замінила Байдена в списку демократів. Барак Обама також проведе своїй захід в Піттсбурзі в четвер.

Перемогу Трампа або Гарріс у Пенсільванії може вирішити їх долю у виборах. Для Гарріс це означатиме потребу перемоги ще в Мічигані, Вісконсині та двох голосах виборників з Небраски. А для Трампа - зберегти Північну Кароліну та повернути штат, який виграв у 2016 році і програв у 2020 році.

Обидві кампанії витратили значні кошти на Пенсільванію, проводячи рекламу та зустрічі з виборцями. Очікується, що Ілон Маск також візьме участь у підтримці Трампа в штаті.

З іншого боку, Ліз Чейні провела захід у Пенсільванії разом з критиками Трампа серед колишніх посадовців Білого дому.

Трамп заявив, що намірений проводити мітинги в традиційно демократичних районах у кінці кампанії. Проте Пенсільванія залишається основним пріоритетом для нього.

"Трамп буде бігти до фінішу", - сказав Урбан. "Він не здержиться до виборів. І це означає, що його візитів в Пенсільванію буде ще багато".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua