Трамп звинуватив ізраїльтян у невдячності.

Трамп обвинує ізраїльтян у неблагодарності
Трамп обвинує ізраїльтян у неблагодарності

Колишній президент США Дональд Трамп закликав Ізраїль бути "розумнішим" щодо його підтримки. Він нагадав, що Євреї недостатньо підтримували його після його прозраїльських дій на посаді президента.

Трамп зателефонував на радіо ведучому Г'ю Г'юїтту, щоб відзначити річницю нападів ХАМАС на Ізраїль, які призвели до загибелі більш як 1200 людей і згубили десятки тисяч палестинців в результаті війни між Ізраїлем і палестинським рухом.

На запитання, чи зможе Ізраїль повністю відновитися після конфлікту з ХАМАС, Трамп відповів, що цій країні буде "добре".

"Я думаю, що Ізраїль повинен зробити одну річ. Вони повинні бути розумнішими щодо мене, оскільки вони мене не підтримують", - заявив Трамп. "Я зробив для Ізраїлю більше, ніж будь-який інший президент. Я зробив більше для єврейського народу, ніж будь-хто інший. І це не взаємно, як кажуть, не взаємно".

Трамп часто називав себе прозраїльським президентом і посилався на своє рішення перенести посольство США до Єрусалиму, визнання Голанських висот і Абрахамських угод, які сприяли нормалізації відносин між Ізраїлем і кількома арабськими країнами.

Однак колишній президент також зіткнувся з негативною реакцією через свою критику єврейських виборців, які його не підтримували. Він запропонував, що євреї, що підтримують демократів, мають "перевірити свою голову" і нещодавно заявив, що вони частково винні, якщо він не переможе на виборах у листопаді.

Трамп також заявив Г'юїтту, що він підтримав би Ізраїль у разі відповіді на ракетну атаку Ірану минулого тижня.

"Вони можуть робити дуже розумні речі зараз. Є багато, що вони можуть зробити", - додав він. "Але гарна річ в тому, що вони мають право на атаку, і ніхто не засмучуватиметься, якщо вони атакують, оскільки вони мають це право".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua