Три температурні зони та дощовий фронт: прогноз погоди на 4 жовтня.

Три температурні зони та дощовий фронт
Три температурні зони та дощовий фронт

Прогноз погоди на 4 жовтня в Україні

4 жовтня в Україні буде мінлива хмарність. Мешканці західних регіонів та Житомирщини очікують помірних дощів, а на Закарпатті будуть значні опади.

Вдень будуть невеликі дощі в Київській та Чернігівській областях, а в інших регіонах буде сухо. Вітер буде південним, за винятком західних областей, де він буде з північного сходу. Швидкість вітру буде помірною - від 5 до 10 метрів за секунду.

Температура повітря

Вночі буде від 5 до 13 градусів тепла, а на узбережжях морів до 17 градусів. Вдень температура буде розподілена на три зони: в західних областях буде прохолодно з 12-17 градусами тепла, в північних регіонах буде комфортно з 17-22 градусами, а в інших регіонах буде літнє тепло з 21-26 градусів.

Прогноз погоди в Києві

Окремо про погоду в столичному регіоні. Київщина розпочне ранок з температурою 8-13 градусів, а вдень стане тепліше і досягне 17-22 градусів. В самому Києві буде трохи тепліше: вночі 11-13 градусів, а вдень 20-22 градуси тепла.

Попередження про пожежну небезпеку

Синоптики попереджають про підвищену пожежну небезпеку, яка триватиме з 4 по 6 жовтня у південних, більшості центральних, Харківській, Київській, Сумській областях, а також 4 жовтня у Житомирській та Чернігівській областях.

Гідрологічне попередження

Також для західних регіонів актуальне гідрологічне попередження: через очікувані опади 4-5 жовтня рівні води в річках Закарпаття та басейну Дністра можуть підвищитися на 0,3-1,5 метра. Але це не повинно мати негативних наслідків.

Нагадаємо, раніше синоптик Діденко попередила, що 5-6 жовтня дощі поширяться на більшу частину країни, крім східних та південно-східних регіонів. А з неділі опади почнуть зменшуватися у Карпатах.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua