Туреччина провела бойовий політ нового безпілотника Anta-3 (відео).

Безпілотник Anta-3 злітає в повітря
Безпілотник Anta-3 злітає в повітря

Туреччина протестує новий безпілотний літак з боєприпасами

У Туреччині успішно провели бойові випробування безпілотного літального апарату ANKA-3. Вперше дрон здійснив політ з боєприпасами.

Під час польоту ANKA-3 перевозив боєкомплект з лазерним та GPS-наведенням на ціль. Цю інформацію надано порталом SavunmaSanayiST.

Компанія TUSAS розробила ANKA-3, який вже успішно пройшов безліч випробувальних польотів. Цього разу літак підняли у повітря з боєприпасами, і було помічено, що він має комплект лазерного та GPS-наведення під одним з крил.

Генеральний директор TUSAS Мехмет Деміроглу зауважив, що ANKA-3 успішно пройшов перше випробування з боєприпасами та продемонстрував свою міць в оборонній сфері.

Тривалість першого політу ANKA-3 склала 1 годину 10 хвилин. Літак досяг висоти понад 2400 метрів і розвинув швидкість до 280 км/год. ANKA-3 призначений не тільки для ударів, але й для розвідки та спостереження.

ANKA-3 може атакувати повітряні та наземні цілі, вражати гелікоптери, гвинтові літаки та безпілотні літальні апарати противника. Крім того, він оснащений системою для нейтралізації радіолокаційних випромінювань противника та системами ППО.

ANKA-3 може перебувати в повітрі до 10 годин і перевозити вантаж вагою до 1200 кг. Максимальна швидкість літака становить 0,7 Маха.

Туреччина також планує закупити у США винищувачі нового покоління F-35 для отримання переваги у повітряному просторі над Грецією. У рамках переговорів про повернення до програми поставок F-35 Туреччина пропонує американській стороні не активувати закуплені у Росії системи ППО С-400.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua