Туристи з Індії заполонять світ: видання Economist пояснило, що відбувається.

Туристи з Індії на фоні світських пам'яток
Туристи з Індії на фоні світських пам'яток

Зростання добробуту середнього класу та доступні авіарейси змушують мешканців Індії подорожувати та витрачати більше грошей на туристичні поїздки. Про це повідомляє видання The Economist.

«Економічне зростання Індії допомогло мільйонам людей позбутися бідності і надало країні більшого впливу в світі. Кількість міжнародних поїздок з Індії зросла вдвічі. Прогнозується, що до 2025 року витрати індійців за кордоном досягнуть 45 млрд доларів. Це стає можливим завдяки поєднанню демографічних та економічних факторів – скоро п'ята частина населення стане мандрівниками, які бажають побачити світ. Індійці все більше звертають увагу на країни Близького Сходу та Південно-Східної Азії, а не на Європу», - повідомляють журналісти.

Індія є п'ятою за економічними показниками країною у світі. Тут проживає понад 1,4 млрд людей, що робить її найнаселенішою країною планети. Разом з зростанням населення та доходів збільшується й виїзний туризм. Індія в Азії демонструє найшвидше відновлення туристичного руху після пандемії.

У 2019 році індійці здійснили майже 30 млн поїздок за кордон. У 2021 році ця цифра склала 8,5 млн, а у 2022 році вже 21 млн. Прогнозується, що до 2030 року кількість індійських туристів, які подорожують за кордон, сягне 50 млн. Згідно з дослідженням Booking.com і McKinsey, 70% індійських туристів віддають перевагу сусіднім країнам. Вони готові витратити до 7 тис. доларів на поїздку.

Цей бум в індійському туризмі пояснюється швидким зростанням середнього класу. У 2020 році лише 37 млн домогосподарств мали річний дохід від 10 до 35 тис. доларів, а зараз цих домогосподарств вже 45 млн. До 2030 року ця кількість має зрости до 177 млн. Також зросте кількість людей з доходами понад 35 тис. доларів на рік – з 2 млн у 2020 році до 13 млн до 2030 року, тобто у шість разів.

Разом з цим, з урахуванням того факту, що середній вік мешканців Індії становить 28 років, не дивно, що UNWTO називає Індію одним із трьох найшвидше зростаючих ринків виїзного туризму у світі. Прогнозується, що до 2030 року індійські туристи витратять 410 млрд доларів на подорожі за кордон. До пандемії в 2019 році ця цифра склала 150 млрд доларів.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді відвідує Україну. Він планує обговорити можливість мирного врегулювання війни між РФ та Україною під час свого візиту до Києва у п'ятницю, 23 серпня.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua