У Японії стався землетрус магнітудою 5,9: він спричинив цунамі на островах.

Страшні наслідки землетрусу в Японії
Страшні наслідки землетрусу в Японії

Цунамі на японських островах Ідзу

Вчора на островах Ідзу, розташованих південь від Токіо, стався землетрус магнітудою 5,9, який спричинив невелике цунамі. За даними Японського метеорологічного агентства, висота цунамі досягла 50 см на острові Хачіджо приблизно через 40 хвилин після землетрусу.

Поки немає даних про пошкодження від цунамі або землетрусу. Агентство раніше попереджало мешканців островів Ідзу та Огасавара про можливість цунамі висотою до 1 метра, яке може вразити узбережжя.

Землетрус стався під водою біля безлюдного острова Торісіма, на відстані близько 600 км на південь від Токіо. За даними агентства, після землетрусу не було значних повторних поштовхів.

Острови Ідзу та Огасавара нараховують близько десятка населених островів з загальною чисельністю населення близько 24 тисяч людей.

Нагадаємо, що у серпні цього року прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда відмінив свою поїздку до Казахстану, Узбекистану та Монголії через загрозу стихійних лих. Країна збільшила готовність до землетрусів вздовж узбережжя Тихого океану.

Цього року в Японії також стався землетрус магнітудою 6,6 на заході країни, в регіоні Сікоку.

Землетрус в Румунії

Румунію сколихнув землетрус, який відчули навіть українці. Цей землетрус є найсильнішим в Румунії з початку 2024 року, його глибина підземних поштовхів становила 140 км. Рятувальники закликали людей залишатися спокійними через можливі повторні поштовхи.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua