У Байдена сказали, яким має бути мирний план для України.

Мирний план України: Відновлення територіальної цілісності
Мирний план України: Відновлення територіальної цілісності

Американський радник заявив, що Україна повинна самостійно прийняти мирний план

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що мирний план не має бути нав'язаний Україні ззовні. Про це повідомляє видання Politico.

За словами Саллівана, український уряд повинен стати лідером у питанні завершення війни в Україні. Він також зазначив, що будь-яка мирна ініціатива, яка суперечить суверенітету та територіальній цілісності, не буде справедливою та стійкою.

"Я вважаю, що будь-який мирний план, спрямований на те, щоб по суті нав'язати мир народу України, який суперечить основним принципам суверенітету та територіальної цілісності, демократії та свободи, не є справедливим та стійким", - сказав радник президента США.

Політичне видання зазначило, що вже було висунуто різні ініціативи щодо припинення війни в Україні, такі як "миротворчі місії" Віктора Орбана та пропозиція Китаю та Бразилії. Однак, лише формула миру, запропонована президентом України Володимиром Зеленським, включає повернення всіх територій, захоплених Росією.

Минулого тижня кандидат у віце-президенти США від Республіканської партії Джей Ді Венс заявив про можливий мирний план кандидата у президенти Америки Дональда Трампа, який включав створення "демілітаризованої зони" на окупованих територіях України, а також вимагав відмовитися від вступу до НАТО.

Салліван також розкрив причини затримок військової допомоги Україні від США.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua