У Білому домі відкинули будь-яку причетність США до вибухів у Лівані.

Вибух у Лівані під питанням
Вибух у Лівані під питанням

Сполучені Штати не мають жодної відповідальності за вибухи пейджерів та інших пристроїв, які використовували "Хезболла" в Лівані. Про це повідомив радник Білого дому Джон Кірбі.

"Я можу сказати, що ми жодним чином не були причетні ні до вчорашніх, ні до сьогоднішніх (відповідно у вівторок та середу - ред.) інцидентів", - запевнив представник Білого дому.

Проте Кірбі відмовився відповісти на запитання, чи має Ізраїль якусь причетність до підриву засобів комунікації "Хезболли".

Відповідаючи на запитання про можливу ескалацію конфлікту на Близькому Сході, яка може ускладнити переговори, Кірбі заявив, що Сполучені Штати підтримують позицію про необхідність зниження напруженості.

"Ми продовжуємо намагатися досягти мирного розв'язку, оскільки вважаємо, що це найкращий спосіб попередити нову конфронтацію в Лівані", - додав Кірбі.

Нагадаємо, що внаслідок вибухів пейджерів, що використовували "Хезболла", по всьому Лівану постраждали понад 2 тисячі людей. У середу також сталися вибухи інших засобів комунікації бойовиків.

Джерело: Укрінформ


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua