У боях за Україну загинув п'ятий доброволець із Фінляндії.

Доброволець із Фінляндії, загиблий в Україні
Доброволець із Фінляндії, загиблий в Україні

Фінський доброволець Вілле Мюккянен загинув на початку серпня під час боїв на Луганщині. Він став п'ятим фінським воїном, який втратив своє життя заради України. Про це повідомляє Yle.

Мюккянен був 26-річним і походив з фінського міста Пюхяярві. Він був активним політиком та головою молодіжного підрозділу Центристської партії Північної Пог'янмаа, перш ніж стати добровольцем.

Родина Мюккянена хотіла, щоб він не став просто невідомим солдатом, тому було оприлюднено інформацію про його смерть на їхнє прохання. Виконавчий директор Асоціації учасників бойових дій Юха Креус розповів, що родина сама просила про це.

Після початку війни Росії проти України Мюккянен вирішив добровольцем піти воювати на боці України.

«Він завжди хотів змінити світ на краще і досягти більшої справедливості. Він почав свій шлях у політиці і продовжив його, приєднавшись до військових в Україні», - йдеться у некролозі.

Військова кар'єра Мюккянена почалася наприкінці 2023 року. Міністр оборони Фінляндії Антті Кайкконен заявив, що Вілле Мюккянен був захисником справедливості.

Звістка про смерть хлопця шокувала його родину, колег у політичній партії, друзів та мешканців громади.

«Він мав міцну волю захищати вільну націю. Під псевдонімом Шквал він зробив найвищу жертву, віддавши своє життя за свободу», - йдеться у некролозі.

У червні 2023 року стало відомо про смерть першого фінського добровольця на війні в Україні. Це був 22-річний військовий з Польщі, Томаш Сенькала. Восени 2023-го він вступив до легіону Міжнародної територіальної оборони України й загинув 13 липня в селищі Діброва Луганської області.

Раніше також повідомлялося про загибель естонця Мартіна Яегера, який боровся за Україну в Харківській області.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua